'The Idol' beleeft première bij filmfestival in Toronto

Film is van Palestijns/Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad, die eerder 'Paradise Now' maakte.

De nieuwe film van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad gaat in wereldpremière op het Toronto International Film Festival. De film The Idol is geselecteerd voor het onderdeel Special Presentations.

The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 de talentenjacht Arab Idol won. Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp in de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Het kostte hem twee dagen om ongezien door grenscontroles te komen, waardoor hij te laat was voor de audities. Assaf besloot daarom in de lobby van het hotel te zingen, waarna er voor hem een uitzondering werd gemaakt en hij toch mee mocht doen. Uiteindelijk won de zanger in de finale met het lied Ali al-keffiyeh, dat wordt beschouwd als het officieuze Palestijnse volkslied, en verbroederde voor een moment de Arabische wereld.

De film is een Engels/Palestijns/Nederlandse coproductie, en is tot stand gekomen in samenwerking met KeyFilm en September Film Productions. Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 10-20 september.



NieuwsFilm

meest populair