Productie van 'The Crow'-reboot tot nader order stopgezet

Wordt deze film ooit nog wel gemaakt?

Het ziet er vooralsnog niet goed uit voor de nieuw geplande The Crow-film, welke het startsein moest voorstellen van een nieuwe franchise. Vorige week kondigde filmstudio Relativity Media aan dat ze faillissement hebben aangevraagd. Aangezien zij het project zouden financieren, wordt de voortbrenging voorlopig opgeheven. Het is de zoveelste hinderpaal waar de reboot mee worstelt sinds eind 2008, toen de film aangekondigd werd.

In de afgelopen 7 jaar zag het project vele regisseurs en acteurs voorbij komen. Zo moesten Blade-regisseur Stephen Norrington, 28 Weeks Later-regisseur Juan Carlos Fresnadillo en Francisco Javier Gutiérrez de film verlaten voordat Corin Hardy plaats in de regiestoel nam. De laatstgenoemde is tevens nog steeds de aangestelde regisseur, ondanks de insolventie.

Voor de hoofdrol van Eric Draven kwamen o.a. Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Channing Tatum, Ryan Gosling en Alexander Skarsgård in aanmerking. Uiteindelijk werd het Luke Evans. Ook hij kon niet blijven vanwege zijn agenda. De laatste acteur die voor de rol van Draven aangenomen werd, was Jack Huston die evenals Evans uit het project moest stappen.

Tot op heden wordt het origineel met Brandon Lee van regisseur Alex Proyas als een cultfilm gezien die helaas mindere vervolgen kreeg. Men hoopte met de reboot het stripboekpersonage van James O'Barr weer geliefd te maken.

De voorproductie zou deze herfst van start gaan in het Verenigd Koninkrijk.



NieuwsFilm

meest populair