Petitie tegen release van indie horror 'Del Playa'

Film zou teveel gelijkenissen vertonen met de schietpartij in Californië van vorig jaar door Elliot Rodger.

De eerste trailer van de indie horror film Del Playa werd afgelopen week vrijgegeven en zorgde voor grote ophef. De film zou namelijk teveel gelijkenissen vertonen met de schietpartij van vorig jaar in in Californië, waarbij Elliot Rodger zes mensen doodschoot.

De film gaat over een student die aan het moorden slaat, nadat hij is afgewezen door de meid die hij leuk vindt en wordt buitengesloten door de andere jonge mensen om hem heen. De titel is afgeleid van Del Playa Drive, een straat in Santa Barbara die populair is bij de studenten van de University of California. Rodger schoot op mensen vlakbij de campus van de universiteit.

Inmiddels is er een petitie gestart op Change.org tegen de release van de film, die door meer dan 20.000 mensen is getekend. "Het is duidelijk dat de makers van de film het idee ervoor hebben opgevat na de Isla Vista schietpartij," stond in de petitie. "Ze proberen hiermee profijt te trekken uit de gruwelijkheden die gevoeld werden door de studenten en de gemeenschap." Ook zou de film de beweegredenen van Rodger hiermee rechtvaardigen en zijn acties ophemelen.

Regisseur Shaun Hart, die zelf aan de desbetreffende uni is afgestudeerd, gaf aan dat er wel een link is met de gebeurtenissen, maar dat de film niet gaat over Rodger.



NieuwsFilm

meest populair