Meerdere Monopoly-films in de maak

Ook voor 'My Little Pony' staan vervolgdelen gepland.

De films over het populaire bordspel Monopoly en de speelgoedlijn ‘My Little Pony’ krijgen beiden meerdere vervolgen. Dat meldde Deadline vrijdag op basis van uitspraken van Lionsgate-president Jon Feltheimer.

De filmdistributeur denkt dat de films zeer succesvol kunnen worden. "Ze zijn beiden momenteel in productie. Tevens krijgt ‘My Little Pony’ een geheel nieuw personage,” vertelt hij. ‘My Little Pony’ is in het verleden vooral als televisieserie verschenen, met allerlei verschillende verhaallijnen. Hasbro Studios en Lionsgate willen daar echter verandering in brengen en gaan een grote film over de gekleurde pony's maken. Het script wordt geschreven door Joe Ballarini, die in het verleden verantwoordelijk was voor het script van Ice Age: Continental Drift.

Het bordspel Monopoly wordt volgens de bedrijven door meer dan één miljard mensen gespeeld in 114 landen. Het spel is inmiddels in 47 talen beschikbaar. Regisseur en scriptschrijver Andrew Niccol (Lord of War, Good Kill) zou zijn gevraagd voor het realiseren van een script. De film vertelt het verhaal over een jongen afkomstig uit Baltic Avenue, een van de goedkope straten in de internationale editie, die bezig is met zijn queeste naar rijkdom.



NieuwsFilm

meest populair