Scenario 'Creature from the Black Lagoon' wordt herschreven

Jeff Pinkner van 'The Amazing Spider-Man 2' heeft de eer gekregen.

Dankzij een nieuw bericht van The Tracking Board zijn we er weer aan herinnerd dat Universal Pictures nog steeds bezig is met hun monster filmuniversum, welke om karakters draait zoals Dracula, de Mummy, Frankenstein en de Invisible Man. Één van hen zal de Creature from the Black Lagoon worden, oorspronkelijk een verhaal uit 1954. De website meldt nu dat Universal niet geheel tevreden is met het huidige script en dat ze een nieuwe scenarist hebben aangenomen.

Jeff Pinkner, die vooral werk geleverd heeft voor tv-series, zal het originele scenario van Dave Kajganich (Town Creek) van aanpassingen voorzien. Universal wil graag hun onderneming voortzetten en mogelijk zal het wezen van de zwarte lagune Dracula Untold opvolgen. De laatste film waaraan Pinkner werkte was The Amazing Spider-Man 2, die bovenal bekritiseerd werd vanwege het schrijfwerk. Gelukkig voor Pinkner kunnen we hem hier niet alleen op aanspreken. Het script van de Marvel-film werd mede geschreven door Alex Kurtzman, Roberto Orci en James Vanderbilt.

Het laatste nieuws over deze remake/reboot stamt uit april dit jaar, toen we vernamen dat Scarlett Johansson de hoofdrol was aangereikt. Tot op heden heeft ze de functie nog steeds niet geaccepteerd of afgewezen.

Waar het verhaal van Dave Kajganich over gaat is nog niet bekend. Het origineel ging hoe dan ook over een aantal wetenschappers die langs de Amazone op zoek zijn naar fossielen en in plaats daarvan een oud en alarmerend wezen ontdekken.



NieuwsFilm

meest populair