Universals Monsteruniversum wordt toch een horrorfranchise

Eerdere berichten, die stelden dat Frankenstein en Dracula superhelden zouden worden kloppen dus niet.

Universal Pictures werkt op dit moment hard aan een reboot van zijn klassieke filmuniversum, dat zich gaat concentreren op filmmonsters als Dracula, de Mummie, Frankenstein en nog vele anderen. Een tijd geleden was er het bericht dat de monsters in de nieuwe filmfranchise, die gelanceerd wordt met The Mummy (2017) een ”superhelden” zouden worden. Nu lijkt het erop dat dit niet klopt.

Volgens Alex Kurtzman, die het scenario voor de reboot van The Mummy schreef, zullen de films niet teveel afwijken van de horrorwortels. ”Ik denk dat er iets mis gegaan is bij de aankondiging,” begon Kurtzman zijn toelichting. ”Ik beloof je, dat er horror in deze films zal zitten. Het is ons levensdoel om een horrorfilm te maken. Het moeilijke is, hoe je horror met avontuur, spanning of actie combineert, en toch trouw blijft aan al deze genres. Op een bepaalde manier was The Mummy, terugkijkend naar de eerste Karloff-film, de eerste die dat deed. Het was de eerste om horror met, ik zou het niet actie noemen, maar zeer veel spanning, te combineren. Dus het gaat meer om hoe je die verschillende elementen samenvoegt en trouw blijft aan elk genre. Er zal zeker horror zitten in de monsterfilms.”

Naar verluidt krijgen we niet alleen reboots van de Mummy, maar ook Dracula, Frankenstein, The Invisible Man, Bride of Frankenstein en Van Helsing.



NieuwsFilm

meest populair