Benedict Cumberbatch: "Laat je telefoons uit"

De acteur vraagt publiek om geen telefoons te gebruiken.

Benedict Cumberbatch vraagt het publiek van zijn toneelstuk om geen smartphones te gebruiken tijdens de duur van de show. De acteur werd enkele dagen geleden gestoord door een 'rood lampje' tijdens zijn West End uitvoering van 'Hamlet' in het Londense Barbican Theater. Als gevolg moest de acteur het beroemde 'To be or not to be...' overdoen.

Benedict noemt het 'onverdraagbaar' en 'ontmoedigend'. De acteur besloot na de show er daarom wat aan te gaan doen. "Kan ik jullie om een gunst vragen? Dit allemaal, al die camera's en telefoons, ik kan de lampjes zien in het auditorium. En misschien waren jullie het niet, maar het is verdomde duidelijk," aldus Benedict bij de uitgang van het theater. "Ik kan jullie niet geven wat ik jullie wil geven, namelijk een live uitvoering welke jullie je over een tijd nog kunnen herinneren of het nu goed, slecht of niet duidelijk is..."

Ben was duidelijk teleurgesteld in zijn publiek. Nu maar hopen dat er tijdens de volgende show geen 'rode lampjes' meer te zien zijn.

De speech van Benedict is te zien in onderstaande video:



NieuwsFilm

meest populair