Sundance Film Festival: Hong Kong krijgt tweede editie

Festival zal aanzienlijk groter worden dan het vorig jaar was.

Het Sundance Film Festival: Hong Kong komt terug voor een tweede editie. Dit festival dat wordt gesteund door het Sundance Institute en de Metroplex cinema zal qua programma behoorlijk worden uitgebreid ten opzichte van de eerste keer dat het werd gehouden vorig jaar.

Op het programma dat van 17 tot en met 27 september loopt, staan onder meer workshops om meer te leren over het maken van films en muziek. Daarnaast zijn er 11 filmtitels geselecteerd om vertoond te worden, die eerder te zien waren bij de Amerikaanse Sundance en daar goed werden ontvangen.

Het festival zal openen met de documentaire The Wolfpack van Crystal Moselle. Deze gaat over zes jongens, die afgesloten van de wereld leefden in een appartement in Manhattan. Bij Sundance won het in januari de prijs voor beste Amerikaanse docu. Andere geselecteerde films zijn onder meer Advantageous, Cartel Land, Dope en Me and Earl and the Dying Girl. Alle films die worden vertoond, beleven hiermee hun première in Hong Kong. Veel van de regisseurs van de geselecteerde films zullen in Hong Kong ook aanwezig zijn.

"We hebben voor het programma als thema ontdekking genomen," liet John Cooper, directeur van het Sundance Film Festival in een persbericht weten. "We hebben een divers aanbod van intrigerende drama's, interessante documentaires en lichte komedies."



NieuwsFilm

meest populair