Ex-assistent klaagt Stan Lee aan voor mishandeling

De stripauteur zou zich schuldig hebben gemaakt aan het uitschelden en bedreigen van zijn assistent.

De 29-jarige Shawn Lukaszewicz zegt regelmatig uitgescholden te zijn door superheldenbedenker Stan Lee. In de aanklacht beschuldigt hij de 92-jarige Stan Lee van belediging, bedreiging, schenden van de arbeidswet en onrechtmatig ontslag.

"Shawn werd er constant aan herinnerd hoeveel mazzel hij wel niet had om voor een van de machtigste mensen in de industrie te werken en daarom moest hij het maar doorstaan en dankbaar zijn voor het misbruik", aldus een verklaring in de documenten die zijn afgegeven bij de rechtbank. Ook zegt Shawn dat er psychiatrische en interne verwondingen bij hem zijn vastgesteld en wil nu dat Lee hiervoor wordt berecht.

Daarnaast claimt hij ook dat de dochter van Stan Lee hem mentaal zou hebben mishandeld. Zij zou onder andere hebben gezegd dat hij niet goed bij zijn hoofd zou zijn en dom is. JC, de dochter van Stan Lee, zou ook vaak dronken zijn geweest en hem hebben geslagen en geschopt. In maart zou zij hem zelfs hebben opgebeld en gezegd hebben dat hij haar 'little bitch' is.

JC Lee is zelf ook een zaak gestart tegen de ex-assistent. In juni zou hij haar namelijk gevangen hebben gehouden tijdens een rit naar San Francisco. Hij weigerde haar uit de auto te laten stappen en bedreigde haar tot ze hem geld zou geven voor de rit en een vliegticket terug naar Los Angeles. Ze wist hem toen over te halen om terug te rijden naar hun hotel en tien minuten later werd ze 'vrijgelaten'.

POW! Entertainment, het bedrijf van de Lee's, wordt ook genoemd in de zaak van Shawn. Woordvoerders van de onderneming hebben nog niet gereageerd op het nieuws.



NieuwsFilm

meest populair