Eerste details over 'Han Solo'-film

En de Star Wars-film van Josh Trank is nog in ontwikkeling.

Vorige maand werd aangekondigd dat Phil Lord en Chris Miller een Star Wars: Anthology-film zouden maken rond Han Solo. Vandaag hebben we de eerste details rond de toon van de film en naar wat voor acteur gezocht wordt voor de rol van Solo.

”We willen geen tijd besteden aan vragen waarvan wij geloven dat mensen ze niet beantwoord willen hebben,” vertelde Lucasfilm President Kathleen Kennedy. ”Ik denk dat het belangrijkste is, dat we hier kijken naar gebeurtenissen in Han Solo’s leven, die je een idee geven van wie hij is en waarom hij nu zo is als we hem kennen. Je kunt je voorstellen, gezien de personen die we ingehuurd hebben om de film te regisseren, dat het een erg onderhoudende en grappige film wordt. Han Solo is een personage binnen Star Wars, waarvan iedereen weet dat hij een gevoel voor humor heeft. Dus dat zou je mogen verwachten.”

Het scenario wordt geschreven door Lawrence Kasdan en Jon Kasdan en draait om hoe de jonge Han Solo de smokkelaar en dief wordt, die Luke Skywalker en Obi-Wan Kenobi leren kennen in Mos Eisley. Zodoende zal het personage vrij jong zijn. ”Hij wordt waarschijnlijk begin twintig,” legde Kennedy uit. ”We zullen je niet voorstellen aan een 10-jarige Han Solo.”

Maar de film over Han Solo is natuurlijk niet de enige Anthology-film die eraan zit te komen. Ook krijgen we Rogue One en is er nog een film die oorspronkelijk geregisseerd zou worden door Josh Trank. Die blijkt nog altijd gemaakt te worden, maar wel flink uitgesteld te zijn. De door Simon Kinberg ontwikkelde film moet rond 2020 uitkomen.

”Dat is een van de verhalen die we zeker nog willen vertellen,” aldus Kennedy. ”Er zit veel innovatieve technologie in en rond wat we doen met dit verhaal, dus om veel redenen vinden we het niet erg de film uit te stellen. Maar we ontwikkelen hem zeker nog.”



NieuwsFilm

meest populair