‘Right Now, Wrong Then' wint topprijs in Locarno

Koreaanse film van Hong Sang-soo won de Gouden Luipaard bij het Zwitserse festival.

De Koreaanse komedie Right Now, Wrong Then heeft de grote prijs gewonnen op het Locarno filmfestival. De film van Hong Sang-soo won er de Gouden Luipaard. Hiermee versloeg de filmmaker de andere grote kanshebbers van de competitie zoals werken van Chantal Akerman, Andrzej Zulawski en Athina Rachel Tsangari.

Right Now, Wrong Then viel ook in de prijzen vanwege het acteerwerk. Acteur Jung Jae-young won de prijs voor mannelijke hoofdrol. Veteraan Andrzej Zulawski verlsoeg Hong wel in de categorie regie, want hij mocht wel de prijs voor beste regisseur in ontvangst nemen voor zijn film Cosmos. Aangezien Zulawski al vijftien jaar geen film heeft gemaakt, wordt deze gezien als zijn comeback.

De speciale juryprijs ging naar de Israelische filmmaker Avishai Sivan voor de film Tikkun. Deze film over een orthodoxe academicus, die een geloofscrisis ondergaat was ook al een grote hit op het Jerusalem Film Festival.

De actrices van Hamaguchi Ryusuke’s Happy Hour mochten de actrice prijs delen. Tanaka Sachie, Kikuchi Hazuki, Mihara Maiko en Kawamura Rira kregen de prijs als ensemble en het script van deze Japanse film kreeg een eervolle vermelding.

Met de uitreiking is het festival afgerond. De jury bestond dit jaar onder meer uit de Duitse Udo Kier en de Amerikaanse Jerry Schatzberg.



NieuwsFilm

meest populair