Anthony Mackie en Chris Evans over Captain America: Civil War

Dit deel van de franchise gaat meer over de rivaliteit tussen broeders volgens beide acteurs.

Ook Anthony Mackie en Chris Evans waren afgelopen weekend aanwezig tijdens de D23 Expo om Captain America: Civil War te promoten. Na de presentatie namen de twee acteurs ruim de tijd om met de pers te spreken over de film en hun personages.

Captain America: Civil War pikt het verhaal na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron op. Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, in hun pogingen de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident, waar de Avengers bij betrokken zijn, zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld, om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen van een nieuwe en afgrijselijke vijand.

Volgens Mackie ligt de focus bij dit deel van de franchise meer op 'broeder rivaliteit'. "Het is in dit deel meer een familie geschil en dat is wat het zo speciaal en geweldig maakt. Mensen kunnen zichzelf makkelijker vergelijken met de personages. Iedereen heeft wel eens gevochten met zijn broers, zussen of vrienden, om naderhand weer een manier te vinden om het op te lossen met elkaar," aldus Anthony Mackie.

"Als familie worstel je vaak met de mensen waar je van houdt. Je maakt je sneller zorgen om hen dan om iemand die je niet kent. Bij een probleem met elkaar is het moeilijk om een familielid uit je leven te bannen. Je probeert altijd wel een manier te vinden om het met elkaar op te lossen, 'no matter what'," voegde Chris Evans er nog aan toe.



Captain America: Civil War is vanaf 5 mei 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair