Algemeen

'Resident Evil 6' is definitief de laatste

Ali Larter bevestigt: 'The Final Chapter' sluit het boek definitief.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 18.08.2015 om 13:05 in Algemeen
Begin 2017 verschijnt met Resident Evil: The Final Chapter het definitief laatste deel in de franchise. Uiteraard geeft de titel dit aan, maar of het zesde deel ook daadwerkelijk een punt moet gaan zetten achter de filmreeks is nooit bekrachtigd. Actrice Ali Larter heeft duidelijkheid gegeven tegenover IGN.

"Ik weet dat dit de laatste is," aldus Larter. "We mogen niets zeggen, maar het script is geweldig. De film is echt een afsluiter van de complete serie en dat maakt het allemaal nog net iets meer ontroerend. Om terug te keren in mijn rol als Claire, weer naast Alice te staan, met Umbrella Corp. is echt super. Ik denk dat de fans helemaal gek zullen worden."

Larter speelt het personage Claire Redfield. Ze deed dit ook in Resident Evil: Extinction (2007) en Resident Evil: Afterlife (2010). In The Final Chapter zien we Wentworth Miller als broer Chris Redfield, eerder te zien in Afterlife. Milla Jovovich is uiteraard weer te zien als Alice.

Paul W.S. Andersons Resident Evil: The Final Chapter moet 27 januari 2017 in de wereldwijde bioscoopzalen te zien zijn.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Eindelijk... en dan rebooten op de juiste manier.

Infje

Avatar

Laten we het hopen!

Ereptile

Avatar

Moviemagic "Eindelijk... en dan rebooten op de juiste manier."


Ja inderdaad :) Overigens komen er REmakes van Resident Evil 0 en Resident Evil 2!!! Die games heb ik al heel lang willen spelen! Vooral RE 2!

Als de komende films de stijl van de vroegere horror/survival games weten te krijgen, ben ik fan!

brawljeff

Avatar

De eerste game hoeven ze wat mij betreft niet te verfilmen. Weet niet of dat gaat werken.

Denk dat ze Leon en Claire's verhaal uit RE2 moeten pakken. Een agent en een meisje die getuige zijn van een zombie-uitbraak in Raccoon City. Kunnen ze in het vervolg haar broer zoeken ofzo.

Xenolicker

Avatar

Nee, ik vind dat wanneer je de 5e voorbij bent, je ook voor de 10 moet gaan!

Spider-fan

Avatar

Zo'n titel als Final Chapter zegt niks. Er was ook een Friday the 13th die zo heette, daarna kwamen er nog zes delen, een film samen met Freddy Krueger en een remake/reboot, en er komt waarschijnlijk nog meer.
Als deze genoeg opbrengt, stoppen ze niet.

Spider-fan

Avatar

Ereptile "Ja inderdaad :) Overigens komen er REmakes van Resident Evil 0 en Resident Evil 2!!! Die games heb ik al heel lang willen spelen! Vooral RE 2!

"


De geremasterede deel 1 is erg mooi, al blijft het soms wel een gekut met maar zes vakjes in je inventory.

Van deel 4 zou je een mooie film kunnen maken. Eigenlijk vond ik dat de beste qua verhaal en locaties. Het heeft echt een plot die een hele film kan dragen: Leon die de dochter van de president zoekt in een vreemd land.

Ereptile

Avatar

Spider-fan "De geremasterede deel 1 is erg mooi, al blijft het soms wel een gekut met maar zes vakjes in je inventory.

Van deel 4 zou je een mooie film kunnen maken. Eigenlijk vond ik dat de beste qua verhaal en locaties. Het heeft echt een plot die een hele film kan dragen: Leon die de dochter van de president zoekt in een vreemd land."


Resident Evil 4 heeft inderdaad een mooi verhaal. Het is ook de eerste Resident Evil die zich de serie veranderde qua gameplay. Maar het wist de balans tussen een shooter en een survival horror toch te bewaken. Maar dat verhaal zou een perfecte aansluiting zijn op een verfilming van Resident Evil 2. Wat Brawljeff ook zegt. Hopelijk pakken ze dat verhaal op een gegeven moment.

Ik zal de geremasterde versie van RE1 ook maar eens spelen :) Al is dat spel wel vaker geremastered. RE0 en RE2 zijn "nieuw" :)

Spider-fan

Avatar

Ik ken alleen eigenlijk geen één verfilming van een videogame die echt letterlijk het verhaal van de game neemt. Wat ze meestal doen is een paar bekende personages, vijanden en het basisgegeven nemen en er iets heel anders van maken. Misschien denken ze dat het niet interessant genoeg is om hetzelfde verhaal te nemen, omdat men dat al gespeeld heeft. Of de ontwikkelaars willen niet dat ze dat doen voor wie de game nog niet kent...

Ereptile

Avatar

Spider-fan "Ik ken alleen eigenlijk geen één verfilming van een videogame die echt letterlijk het verhaal van de game neemt. Wat ze meestal doen is een paar bekende personages, vijanden en het basisgegeven nemen en er iets heel anders van maken. Misschien denken ze dat het niet interessant genoeg is om hetzelfde verhaal te nemen, omdat men dat al gespeeld heeft. Of de ontwikkelaars willen niet dat ze dat doen voor wie de game nog niet kent..."


De eerste Mortal Kombat film is toch behoorlijk trouw gebleven aan het spel :)

Resident Evil Outbreak file 1 & 2 leent zich eigenlijk ook als goed bronmateriaal. Het verhaal van 8 mensen die op een rustige avond in een bar opeens met de zombie uibraak in Raccoon City te maken hebben. En aangezien ieder spel geen echt verhaal maar losse scenario's heeft, kunnen filmmakers creatiever mee omgaan. Al is het vanwege die creativiteit ook dat een gameverfilming meestal flopt...

Frietgezicht

Avatar

Ik verwachte dat deel 5 slecht zou zijn en toch viel die tegen,dat gebeurd zelden en vind ik zelfs knap.

Kurkentrekker

Avatar

Frietgezicht "Ik verwachte dat deel 5 slecht zou zijn en toch viel die tegen,dat gebeurd zelden en vind ik zelfs knap."

Komt omdat het niet meer slechter kon.

nieuwslaatste nieuws

meest populair