Cinema Egzotik: 'The Night of Hajo'

EYE vertoont donderdag in het kader hiervan 'Bride of Frankenstein' en 'Human Nature'

Cinema Egzotik brengt iedere maand bijzondere films die in Nederland niet veel aandacht hebben gekregen, maar zeker het bekijken waard zijn. Deze maand is affichemaker Hajo de Boer gevraagd om zijn favoriete films rond het cultthema de gekke professor (oftewel mad scientist) te selecteren. Deze worden 21 augustus aanstaande achtereenvolgens vertoond.

De Boer koos voor twee heel uiteenlopende films. Als eerste wordt Bride of Frankenstein vertoond, een klassieker binnen het cultgenre uit 1935 waarin regisseur James Whale het monster (gespeeld door Boris Karloff) van een wederhelft voorzag.

Na deze klassieker wordt Human Nature vertoond van Michel Gondry. Scenarioschrijver Charlie Kaufman borduurt hierin voort op het ‘mad scientist’-thema in zijn knotsgekke vertelling over een wetenschapper die tafelmanieren aan muizen leert en dezelfde methode toepast op de ‘aapmens’ Puffy. Zijn vriendin Lila (een rol van Patricia Arquette) is ook anders dan anderen, want zij heeft een ruige vacht over haar hele lichaam.

‘Deze keer de keuze van Egzotiks affichemaker Hajo de Boer," lichtte Cinema Egzotik-programmeur Ronald Simons op de website van EYE toe. "Hij zat te dubben tussen Oom Ferdinand en de Toverdrank, Adaptation, The Fall en Amarcord, maar koos uiteindelijk twee films over ‘mad scientists’: de oerklassieker Bride of Frankenstein en de vergeten comedy Human Nature van Michel Gondry, naar een van de pot gerukt scenario van Charlie Kaufman."



NieuwsFilm

meest populair