Eerste titels van Festival van de Franstalige Film bekend

Onder meer 'Aferim!', 'Ni le ciel ni la terre' en 'Much Loved' zullen op het frankofonische festival te zien zijn.

Het Internationaal Festival van de Franstalige Film (FIFF) maakt zich op om haar 30e editie feestelijk te vieren van 2 tot 9 oktober 2015. Elk jaar zet het FIFF de rijkdom van de frankofonie in de schijnwerper door bijna 150 films uit de hele Franstalige wereld voor te stellen, als toonbeeld van hoe levendig de 7de kunst is in een groot aantal landen als Frankrijk, Roemenië, Zwitserland, Quebec, Sub-Saharisch Afrika, Maghreb en Libanon.

Op vrijdag 2 oktober zal het festival openen met Prejudice. Deze eerste langspeelfilm van de jonge Belgische cineast Antoine Cuypers is een coproductie tussen België, Luxemburg en Nederland, met als hoofdrolspelers Nathalie Baye, Arno Hintjens, Thomas Blanchard, Ariane Labed, Eric Caravaca, Cathy Min-jung, Arthur Bols en Julien Baumgartner.

Andere films die vertoond zullen worden zijn het Roemeense Aferim! van Radu Jude, het Belgische I Don' t Belong Anywhere van Marianne Lambert, de Frans/Zwitserse productie La Vanite van Lionel Baier, L’Oeil du Cyclone van Sékou Traoré, Much Loved van Nabil Ayouch, het Frans/Belgische Ni le ciel ni la terre van Clément Cogitore en het Canadese Paul à Québec van van François Bouvier.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.fiff.be.



NieuwsFilm

meest populair