Cult tv-tip: 'Reservoir Dogs'

Het regiedebuut van Quentin Tarentino- film is op maandag 24 augustus om 22:00 te zien op RTL7.

Nu is Quentin Tarantino niet meer weg te denken uit de wereld van de cinema. Maar dat begon als regisseur allemaal met de film Reservoir Dogs, dat wordt gezien als een van de beste cultfilms aller tijden. Deze is 24 augustus om 22.00 te zien op RTL7.

De film gaat over Joe Cabot, die samen met zijn zoon "Nice Guy" Eddie een spectaculaire overval beraamt op een grote diamantair. Ze hebben een geniaal plan en sturen zes specialisten op pad. Maar toch gaat het fout en blijkt de politie exact op de hoogte te zijn van de overval. Die wacht hun op en een bloederige schotenwisseling volgt. Daarbij valt een dode en een gewonde onder de bendeleden en ze vermoeden dat een van hun eigen een undercoveragent moet zijn. Een keiharde onderlinge confrontatie volgt.

Tarentino was al bekend als scenarioschrijver en pende ook het schrijfwerk voor Reservoir Dogs. Daarbij was hij geïnspireerd door de film Long hu feng yun uit 1987 van de Hongkongse regisseur Ringo Lam. Budget was er eigenlijk niet en Tarantino was initieel van plan om het met een aantal van zijn vrienden te verfilmen. Harvey Keitel kreeg het scenario te lezen en wilde er ook in investeren. Ook speelde hij erin mee, maar het bleef ontzettend low budget. Kleren die de acteurs aanhebben, bestaat bijvoorbeeld veelal uit hun eigen kleding.

De film had na release een opbrengst van 2 miljoen dollar. Het werd pas echt een succes nadat Pulp Fiction werd uitgebracht.



NieuwsFilm

meest populair