Bentonville krijgt meer variëteit, belooft Geena Davis

De actrice organiseert het festival komend jaar voor de tweede keer.

De eerste editie van Geena Davis' Bentonville Film Festival in Arkansas was dit jaar een groot succes en de tweede editie komt eraan in mei 2016. De actrice die het festival mede organiseert, belooft dat de volgende editie nog meer diversiteit zal hebben op het programma.

Het Bentonville Film Festival werd opgericht om de vrouwen in de cinema in de spotlight te zetten. Daar slaagden ze in, maar Davis wil dat het blijft groeien ook qua idee. "Het is niet alleen het doel van het festival om vrouwen en diversiteit te belichten," vertelde ze. "Het gaat erom dat we echt proactief zijn samen en een krachtig effect hebben op de filmindustrie."

Bentonville is het enige festival dat distributie van de vertoonde films garandeert en zorgt dat ze bioscoop, DVD of digitale releases krijgen. Van de films die in mei werden vertoond hebben al 87 procent een vorm van distributie gekregen. Bij de lancering waren veel celebs aanwezig, zoals Catherine Hardwicke, Robert De Niro en Rosie O’Donnell. Volgens Davis zullen ook volgend jaar weer een hoop bekende gezichten aanwezig zijn om te spreken of onderdeel te vormen van een panel. "Vorige editie hadden we maar vier maanden om het te organiseren en waren er een hoop dingen die we wilden doen en niet konden doen," zei mede- oprichter Trevor Drinkwater. "Nu we weten wat we doen hebben we behoorlijke uitbreidingsplannen."

Volgens Variety is in ieder geval de release van een grote studiofilm al gepland (al wordt de titel daarvan pas later bekend gemaakt) en zal er opnieuw een potje softball worden gespeeld als programma onderdeel met de titel A League of Their Own, dat verwijst naar de populaire film waarin Davis tegenover Tom Hanks speelde. "Het gaat in 2016 heel speciaal worden," aldus Davis.



NieuwsFilm

meest populair