Indiase classic 'Pyaasa' geselecteerd voor Venetië

Film van de legendarische maker Guru Dutt zal te zien zijn tijdens het Italiaanse filmfestival.

De film Pyaasa van legendarische maker Guru Dutt zal te zien zijn tijdens het filmfestival van Venetië dat deze week van start gaat. De film zal te zien zijn in een programma onderdeel vol gerestaureerde klassieke werken en meedingen naar de prijs voor beste gerestaureerde klassieker.

Deze cult classic uit 1957 gaat over de dichter Vijay, die moeilijk kan rondkomen en probeert zijn werk bekendheid te geven. Gulabo is een prostituee met een hart van goud die hem uiteindelijk op weg helpt om zijn werk gepubliceerd te krijgen. Dutt produceerde en regisseerde de film en speelde de hoofdrol van Vijay. De indrukwekkende muziek was van S.D. Burman.

Een team van 45 expert van Ultra Media & Entertainment Pvt. Ltd (die de rechten hadden verkregen van de negatieven) werkten vier maanden non- stop om de film te restaureren. Het moeilijkste van het proces was het originele bronmateriaal opsporen in archieven om daarvan een nieuwe versie te kunnen maken.

Pyaasa wordt gezien als een van de beste Bollywood producties van de Indiase cinema en behoorde volgens Time in 2005 tot de honderd beste films ooit gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair