Legendarisch horrorregisseur Wes Craven overleden

Hij bracht ons films als Scream en A Nightmare on Elm Street.

Wereldberoemd horrorregisseur Wes Craven is overleden. De regisseur, die we kennen van klassiekers als Scream en A Nightmare on Elm Street, overleed aan de gevolgen van hersenkanker. Hij zou volgens The Hollywood Reporter, dat met het nieuws kwam, al enkele maanden hiertegen gevochten hebben.

In het persbericht dat vrijgegeven werd, valt het volgende te lezen: ”Het is met groot verdriet, dat we mededelen dat Wes Craven zondag om 13:00 uur overleden is, na zijn strijd tegen kanker. Hij overleed in zijn huis in Los Angeles, omringd door familie en vrienden.”

Craven begon zijn horrorcarrière met de film The Last House on the Left in 1972 en maakte vijf jaar later eveneens een bekende film: The Hills Have Eyes. Zijn grootste hit in het genre is uiteraard A Nightmare on Elm Street, dat in 1984 uitkwam en Freddy Krueger aan de wereld introduceerde.

In de jaren daarna maakte Craven een uitstapje naar het slasher genre, met de film Scream. Maar hij bleek ook andere genres machtig, zo maakte hij het Oscar-genomineerde Music of the Heart en een deel van de omnibusfilm Paris Je T’aime. Ook schreef hij een boek, dat in 2006 uitkwam. Zijn laatste film is Scream 4 (2011).

Terugkijkend op zijn carrière vertelde Craven ooit: ”Ik heb films proberen te maken waarvan ik kon zeggen nooit eerder zoiets gezien te hebben en mijn diepste intuïtie gevolgd en in sommige gevallen letterlijk mijn dromen verfilmd.” Craven laat zijn vrouw, twee kinderen en drie kleinkinderen achter. Hij overleed op 76-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair