Scream 4 (2011)

New decade. New rules.

Anno 2011 zijn de regels voor de horrorfilm weliswaar veranderd, het dodelijke spelletje is hetzelfde gebleven.
play

5,9 details

  • 111 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Wat kunnen we precies verwachten van Scream 4? "Het vierde deel is een samenspel. Het verhaal speelt zich af in het heden (er wordt dus een tijdsprong gemaakt van 10 jaar) en zal plaatsvinden in Woodsboro (de thuisstad van personage Sidney Prescott). Naast de drie hoofdpersonages zullen we een aantal nieuwe mensen introduceren. Een klein deel daarvan zal ons door de nieuwe trilogie leiden."

Alt titel
Scre4m
Regie
Wes Craven
Cast
Alison Brie, Kristen Bell, Emma Roberts, Neve Campbell, Courteney Cox, Hayden Panettiere, Anna Paquin, Brittany Robertson, David Arquette, Lucy Hale, Aimee Teegarden, Roger Jackson, Shenae Grimes, Marielle Jaffe, Dane Farwell.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 97.138.686
Release
11.04.2011
Release NL
14.04.2011
Release DVD
04.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Wes Craven | Cast: Neve Campbell (Sidney Prescott), David Arguette (Dewey Riley), Courteney Cox (Gale Weathers), Emma Roberts (Jill Roberts), Hayden Panettiere (Kirby Reed), Rory Culkin (Charlie Walker), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2011

Neem de telefoon niet op. Doe de deur niet open. Probeer je niet te verstoppen. Het zijn deze basisregels die je in acht dient te nemen, om in een horrorfilm levend de nacht door te komen. Tienermeisje Casey (gespeeld door Drew Barrymore) had daar vijftien jaar geleden geen flauw benul van, toen ze ’s avonds de telefoon opnam. De kijker wist wel beter. De sinistere stem aan de andere kant van de lijn dreigde haar in stukken te snijden als zij niet meedeed aan zijn horrorfilmvragenspelletje. Met een onvermijdelijk bloedbad en een gillende moeder bij thuiskomst tot gevolg. Zo opende Scream uit 1996, waarmee gelijk de sterkste sequentie uit de hele trilogie werd weggegeven. Anno 2011 zijn de regels weliswaar veranderd – zelfs maagden kunnen nu worden vermoord! - maar het dodelijke spelletje is hetzelfde gebleven.

Na jaren keert overlevende Sidney Prescott terug naar het landelijke stadje Woodsboro, waar de gruwelijke moorden plaatsvonden. Het is de laatste stop in de promotietour voor haar zelfhulpboek ‘Out of Darkness’, dat ze schreef naar aanleiding van haar akelige ervaringen met de gemaskerde moordenaar Ghostface. In Woodsboro lijkt de rust nu voorgoed wedergekeerd. Politiecommandant Dewey en verslaggeefster Gale zijn inmiddels getrouwd, en zijn blij dat Sidney weer thuis is. Maar ze zijn niet de enigen die Sidneys thuiskomst hebben opgemerkt. Ghostface is terug en rijgt zijn slachtoffers opnieuw stuk voor stuk aan zijn mes. Reden te meer voor Sidney om haar tante en nichtje te beschermen. Ondertussen raakt een groepje jongeren gefascineerd door de moordpartijen. Ze besluiten zich te verdiepen in de technieken die de moordenaar gebruikt, terwijl Kirby en haar vriendinnen zich juist zorgen maken over wie het volgende slachtoffer zal worden. Want ieder moment kan de telefoon gaan met die ene angstaanjagende vraag: “What’s your favorite scary movie?”

videotrailers & clips

alle artikelen (48)

Scream 4 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Na ze allemaal weer gezien te hebben, moet ik eerlijk zeggen dat ik dit de minste vind. Waar de eers......"

hansbeer

"...Ik vond 'm ook tegenvallen, wel erg dommig allemaal, en typisch een geval van het uitmelken vh voora......"

Frank2260

"...Emma roberts is een leuke actrice maar ik zie haar liever in een kinderserie van Nickelodeon gitaar......"

Scream 4

acties