Carrièremissers: Kristen Stewart als openings"slacht"offer in 'Scream 4'

Carrièremissers: Kristen Stewart als openings"slacht"offer in 'Scream 4'

Dat hadden we stiekem wel willen zien...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan actrice Kristen Stewart.

Stewart heeft nu zelf onthuld dat ze in 2011 de kans liet liggen om in Scream 4 te verschijnen als een soort Drew Barrymore-achtig personage dat in de openingsscène gruwelijk aan haar bloederige einde komt.

Tijdens een interview met het tijdschrift Slant om haar biopic Spencer te promoten, vertelde Stewart dat ze teveel druk voelde om de iconische openingsscène van de originele Scream (1996) na te bootsen:

Geen zin in een slap aftreksel
"Het is dus het personage van Drew Barrymore dat in het begin wordt gedood. En ze creëerden een hele reeks waarin veel mensen werden vermoord om het Drew-ding te evenaren. Maar het zou maar één persoon zijn, en ik dacht: "Ik kan geen Drew doen. Daar kan ik niet aan tippen." Weet je wat ik bedoel? Maar ja, dus uiteindelijk deden ze, als ik het me goed herinner, een grotere reeks en niet slechts één slachtoffer."

Ergens is haar keuze begrijpelijk (ze zat toen ook nog middenin de laatste opnames van Twilight - Breaking Dawn), maar ze sluit niet uit ooit nog eens bij de cast aan te sluiten, zeker nu Scream 6 alweer in ontwikkeling is.

NieuwsFilm

meest populair