Hoofdthema NFF 2015 is Grenzeloos Nederlands

Festival staat stil bij de internationale reikwijdte van de Nederlandse film.

Het Nederlands Film Festival staat bij de komende editie stil bij de internationale reikwijdte van de Nederlandse film en zijn makers. Vandaar dat het het hoofdthema dit jaar zal zijn: Grenzeloos Nederlands.

Volgens het festival heeft de Nederlandse filmwereld weinig grenzen meer gezien de succesvolle films die de afgelopen jaren in het buitenland vertoond en bekroond werden. Hoe het internationale succes te verklaren valt en wat het oplevert om over de grens te gaan, zijn vragen die tijdens het festival als een rode draad door het programma heen zullen lopen.

Er zullen ook 'Masters' worden uitgenodigd. Binnen dat kader verwelkomt het NFF onder andere director of photography Hoyte van Hoytema, kostuum designer Jany Temime en production designer Jan Roelfs als Masters op het komende festival. Naast de Masters geven verschillende makers acte de présence door middel van (video)boodschappen voor vertoningen en in diverse NFF-uitingen waar zij vertellen over hun internationale carrière, zoals Jeroen Krabbé, Katja Herbers, Jacqueline Makkee, Junkie XL, Erik Jan de Boer, Barry Atsma, Monic Hendrickx en Maryam Hassouni.

Naast het Masterprogramma laat het NFF een selectie zien van films die hun première op prestigieuze filmfestivals als de Berlinale en TIFF beleefden, internationale prijzen in de wacht sleepten of door verschillende landen aangekocht zijn.



NieuwsFilm

meest populair