Christenen in actie tegen SpongeBob


Na boze moslims en oproerige sikhs voelen de christenen zich wat op de achtergrond gedrukt. Ook zij willen nu laten zien dat hun god niet met zich laat sollen en dat ze hun geloof serieus nemen. De christelijke beweging Focus on the Family heeft namelijk de oorlog verklaard aan de vrolijke diepzeespons SpongeBob SquarePants....jawel, je leest het goed.

De populaire animatieheld is, samen met vele collega's, te zien in de video-clip bij een remake van We Are Family. Doel van de clip: het bevorderen van tolerantie bij kinderen tegenover anderen, andere culturen en andersdenkenden. Dit schoot de zelfverklaarde boodschappers van god direct in het verkeerde keelgat, want hierdoor zouden hun kinderen wel eens tolerant kunnen worden tegenover homosexuelen, en dat kon toch echt niet de bedoeling zijn.

Aangezien SpongeBob al langer in de verdachte hoek zat, hij loopt immers iets te vaak hand in hand met sidekick Patrick en kijkt graag naar The Adventures of Mermaid Man and Barnacle Boy, beschuldigen de eerdergenoemde christenen de makers er nu van hun kinderen te manipuleren en hersenspoelen. De advocaat van SpongeBob raadt de critici aan hun medicijnen weer eens in te nemen.

Vanaf 3 februari draait [urlnoblank=http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=bios&movie=10220]The SpongeBob SquarePants Movie[/urlnoblank] overigens in Nederland.

NieuwsFilm

meest populair