Michael J. Fox leent stem aan familiefilm 'A.R.C.H.I.E.'

Hij zal een mechanische superhond inspreken die uit een laboratorium ontsnapt.

De Canadese acteur Robin Dunne (tv-serie Sanctuary) is op het moment bezig zijn filmdebuut van de grond te krijgen, getiteld A.R.C.H.I.E., met niemand minder dan Michael J. Fox in één van de hoofdrollen, hoewel het voor de Back to the Future-acteur enkel om stemwerk draait. Het is de bedoeling dat Fox de machinale hond Archie tot leven brengt.

De viervoeter is door een deskundige in robots gemaakt, Brooke Benton, om mensen in nood te helpen. Op het eerste oog lijkt Archie een normale hond, maar dat is hij niet. Zo kan hij praten, behoorlijke vaart maken, bezit hij ongelofelijke kracht en kan hij door muren heen kijken met zijn röntgenogen. Het leger legt het project stil wanneer ze op de hoogte komen, maar Brooke helpt haar creatie te ontsnappen, hopende dat Archie een doorsnee leven kan leiden bij een gezin. De hond komt vervolgens terecht in het stadje Deanewood, waar hij de eenzame Isabel Sullivan ontmoet en haar oom Paul, die tevens de burgemeester is en de eigenaar van een snacktent.

Dunne heeft de film zelf geschreven en zal ook de rol van oom Paul op zich nemen. Wetenschapper Brooke Benton wordt ingevuld door Katharine Isabelle (Freddy Vs. Jason) en Isabel Sullivan door Sarah Desjardins (Into the Grizzly Maze). Clairwoord Capital Management en Trilight Entertainment zullen de familiefilm financieren.



NieuwsFilm

meest populair