Cate Blanchett kruipt in de huid van Lucille Ball

Actrice gaat de 'I Love Lucy'- ster spelen.

Cate Blanchett gaat de rol van Lucille Ball spelen in een biografische film over de legende. Volgens The Wrap zal de film zich concentreren op het huwelijk tussen Ball en haar man Desi Arnaz, met wie ze samen te zien was in de sitcom I Love Lucy.

De film wordt gecoproduceerd door de twee kinderen van Lucy en Arnaz, Lucie en Desi Jr. The West Wing en The Newsroom-scenarioschrijver Aaron Sorkin is verantwoordelijk voor het script. Lucille Ball was een Amerikaanse actrice, die in de jaren dertig en veertig te zien was in kleine rolletjes van bijvoorbeeld Ginger Rogers en Fred Astaire- films. Toch wist ze nooit de overstap te maken naar hoofdrollen en sterstatus. Dat veranderde met de komst van de televisie. Lucille was met haar man Desi al te horen op de radio en CBS vroeg haar van het programma een tv- versie te maken. Het werd het meest populaire programma op tv en maakte van Lucille en haar man Desi een household name.

Het is niet de eerste keer dat Blanchett in de huid kruipt van een Hollywood- icoon. Ze speelde in The Aviator al Katharine Hepburn.



NieuwsFilm

meest populair