The Honest Company van Jessica Alba aangeklaagd

Er zouden te veel oneerlijke producten aangeboden worden.

In de nasleep van de zonnebrandcrème klachten die eind juli voorkwamen, wordt het bedrijf van Jessica Alba die de producten verkoopt, The Honest Company, aangeklaagd door een consument. De aanklager, ene Jonathan D. Rubin, beschrijft in zijn tenlastelegging dat de onderneming hun artikelen "op bedrieglijke en misleidende wijze gelabeld en verkocht worden." Hieronder vallen voornamelijk babyproducten en reinigingsmiddelen. Er zouden "natuurlijke" stoffen in moeten zitten die niet gevonden worden. Rubin ziet hartelijk 5 miljoen dollar zijn kant opkomen, mocht hij het proces winnen.

Het bedrijf werd drie jaar geleden opgericht door Alba en Christopher Gavigan. De actrice zou naar verluidt tussen de 15 en 20 procent van de organisatie beheren, welke in juni één miljard dollar waard verklaard werd. Alba richtte de Honest Company op vanwege haar kinderen. In een verklaring laat ze dan ook weten waarom en wat ze van de aanklacht vindt.



De 34-jarige eindigde haar statement door de aanklachten "volkomen ongegrond" te noemen. Ze vermeldde daarenboven dat ze nog steeds sterk achter hun producten staat en haar verantwoordelijkheid tegenover de consument niet zal verwaarlozen.



NieuwsFilm

meest populair