Filmboek

Fraai boek - William Shakespeare's The Clone Army Attacketh

Mooie toevoeging in de reeks.

door Jim Pedd op 08.09.2015 om 09:37 in Filmboek


William Shakespeare's The Clone Army Attacketh

Auteur:Ian DoescherPagina's:164Release:2015Taal:Engels
Uitgeverij:Quirk BooksDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-59474-807-3

Er zijn nu vijf boeken uitgegeven in de William Shakespeare's Star Wars-reeks. Vandaag bespreken we nummer vijf: The Clone Army Attacketh, die uiteraard handelt over George Lucas's Attack of the Clones. Wederom is Ian Doescher erin geslaagd een mooie adaptie te schrijven van de film.

De film speelt zich tien jaar na The Phantom Menace af en laat zien hoe het sterrenstelsel op het punt van oorlog staat. Onder leiding van Count Dooku scharen zich duizenden planeten onder de separatisten, die zich af willen scheiden van de Republiek. Aan Anakin, Padmé en Obi-Wan de taak om te proberen de bedreigingen een halt toe te roepen.

Het boek van Doescher vertelt uiteraard een soortgelijk verhaal, compleet met nieuwe personages. Die zijn vooral Rumor en Fate, elementen die de auteur leent van William Shakespeare. Rumor dient het doel geruchten te verspreiden en mensen te verwarren. Tegelijk is Fate degene die over de lotsbestemming van de belangrijke karakters vertelt.

Afgezien daarvan is er een erg interessante vondst in de vorm van Django, de premiejager, wiens DNA als basis dient voor de klonen uit de titel. Elke zin die hij spreekt eindigt met dezelfde letter als waarmee deze begonnen is. Zodoende krijg je geinige vondsten als: "Feel the fire of my bladster, Jedi scum, as your candle I do snuff!"

Een andere mooie toevoeging ligt in de dialoog van Padmé en Anakin. Zoals Doescher terecht opmerkt in zijn naschrift, speelt de romance tussen de twee een belangrijke rol in de film. Geen wonder dus, dat hij er waar mogelijk voor gekozen heeft het romantische dialoog direct uit werken van Shakespeare te lenen.

Dit vijfde boek in de reeks is al met al weer een mooi werk geworden. De vormgeving is precies als de vorige delen, waarbij de opzet die van een theaterscript is. De teksten worden afgewisseld door mooie illustraties. Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com, Libris en Athenaeum. Uiteraard kan je het ook bij de betere boekhandel kopen. Met dank aan Quirk voor het recensie-exemplaar.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

Hmmz, klinkt alsof het verhaal verbeterd is tegenover de film.

NieuwsFilm