'The Little Rascals'- actrice Jean Darling overleden

Zij was een van de laatste nog levende sterren van de stomme film.

Jean Darling, een van de laatste levende sterren van de stomme film is op 93-jarige leeftijd overleden. Zij speelde als kind in The Rascals (in het Nederlands bekend als De Boefjes), een reeks korte komische films over een groep arme kinderen. Deze werd in Nederland uitgezonden door de VPRO.

De serie bestond in totaal uit 220 filmpjes, die werden gemaakt door legendarische producent Hal Roach. Ze liepen van 1922 tot 1944 en over de loop van die jaren werd er door 41 kindacteurs in gespeeld. Jean Darling was daar een van. Zij speelde mee in een film uit 1927, waarin ze als 4- jarige het mooie meisje van de groep speelde.

Verder speelde ze in de Laurel & Hardy- film Babes in Toyland. In haar tienerjaren haar carrière vooral op het podium en sloeg ze diverse aanbiedingen voor grote filmrollen af. Zo was ze op de planken te zien in de oorspronkelijke versie van de musical Carousel van Rodgers en Hammerstein. Daarnaast ontwikkelde zij zichzelf als journalist en schrijfster en publiceerde ze diverse thrillers in het populaire Alfred Hitchcock Mystery Magazine.



NieuwsFilm

meest populair