Michael Fassbender gecast als Harry Hole in 'The Snowman'

Tomas Alfredson (Let the Right One In) zal de bestseller van Jo Nesbo verfilmen.

Vorig jaar werd aangekondigd dat Tomas Alfredson (Let the Right One In, Tinker Tailor Soldier Spy) Jo Nesbo's bestseller The Snowman zou verfilmen, maar sindsdien hebben we weinig vernomen over het project. The Hollywood Reporter meldt nu dat Michael Fassbender de hoofdrol van Harry Hole zal spelen in de film.

The Snowman is het zevende deel in Nesbo's Harry Hole-reeks. De plot van het boek wordt als volgt omschreven:

''Het is november in Oslo en de eerste sneeuw is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en geeft haar man en zoon een compliment over de sneeuwpop die in de tuin staat. Deze sneeuwman is echter alleen niet door hun gemaakt... Het gezin staart nu in verbazing naar de sneeuwpop, maar de zoon merkt op dat zijn zwarte ogen direct naar hen gericht zijn. Rechercheur Harry Hole ontvangt vervolgens een anonieme brief die is ondertekend door de 'sneeuwpop', wat vaker is gebeurd naar aanleiding van verschillende verdwenen personen. Getrouwde vrouwen verdwijnen in die gevallen op de eerste dag dat er sneeuw valt. Diezelfde avond moet Sylvia Pedersen rennen voor haar leven door een bos buiten Oslo. Wie haar opjaagt, is echter een raadsel...

Alfredson schreef het script van The Snowman samen met Soren Syeistrup. Tim Bevan en Eric Fellner zullen de film produceren.



NieuwsFilm

meest populair