Verhaal 'Batman v Superman' draait vooral om mythologie

En Zack Snyder reageert op Spielbergs commentaar over de dood van het superheldengenre.

De release van Zack Snyders superheldenfilm Batman v Superman: Dawn of Justice kruipt steeds dichter bij. Snyder mag daarom steeds vaker praten over zijn film en deed dat nu over het opbouwen van de mythologie van het DC-universum, wat we mogen verwachten en over het commentaar van Steven Spielberg over de dood van de superheldenfilm.

Daar reageerde Snyder eerst op, door te benadrukken dat hij het niet oneens is met Spielberg, maar gelooft dat de DC-films deel uitmaken van een Amerikaanse mythologie. ”Hij zal vast niet verkeerd zitten,” vertelde Snyder eerst. ”Ik denk dat er daarom meer druk op ons staat, de filmmakers, om niet gewoon superheldenfilms te maken om ze maar gemaakt te krijgen. Ikzelf vind het geweldig om aan het DC-universum te werken, omdat Superman en Batman en Wonder Woman onderdeel uitmaken van Amerikaanse mythologie. Het gaat niet om het maken van een superheld, het is een mythologisch universum waar we in wonen. Voor mij draait het om het drama, de menselijkheid ervan. Het zijn Shakespeare-achtige karakters, Bruce Wayne en Clark Kent.”

De film zal zich volgens Snyder ook echt op hen concentreren. Sommigen zijn bang dat, met de aanwezigheid van helden als Aquaman (Jason Momoa) en Cyborg (Ray Fisher), de boel overvol raakt. Snyder heeft daar een oplossing voor: ”ik probeer het centraal te houden. Het is geweldig om andere personages naar de film te halen, maar het belangrijkste is om trouw te blijven aan de mythologie, waarvan ik geloof dat het publiek daar het meeste van houdt.”

Tot slot vertelde Snyder dat zijn verantwoordelijkheden in het DC filmuniversum liggen bij Batman v Superman en de twee geplande Justice League-films. ”Ik blijf bij Batman V Superman en Justice League en Justice League 2, daar liggen mijn verantwoordelijkheden, evenals bij het produceren van de andere films. Dat is het beangrijkste. Zodra je Justice League krijgt, zit je er middenin.”



NieuwsFilm

meest populair