Disney komt met nieuwe film rondom 'Mary Poppins'

De regie zal worden verzorgd door Rob Marshall (Chicago, Into the Woods).

Nu Disney voor vrijwel alle klassieke tekenfilms moderne herzieningen in de planning heeft staan, kijkt de studio nu wat het kan doen met de live-action klassiekers. EW meldt nu dat regisseur Rob Marshall (Chicago, Into the Woods) is ingehuurd om aan de slag te gaan met een nieuwe film rondom Mary Poppins, de alom bekende kinderjuffrouw die in 1964 werd gespeeld door Julie Andrews.

De nieuwe live-action musical zal uiteraard weer worden gebaseerd op de verhalen van P.L. Travers. Het verhaal zal zich afspelen ten tijde van de Grote Depressie, ongeveer twintig jaar na de originele film. Destijds werd er nog inspiratie opgedaan uit de eerste editie van Travers' achtdelige reeks. De nieuwe film, daarentegen, zal vooral aandacht besteden aan de zeven daaropvolgende boeken waarin Mary tal van nieuwe avonturen beleeft met de familie Banks. Er wordt overigens benadrukt dat het niet om een sequel gaat.

Het scenario wordt geschreven door David Magee (Finding Neverland, Life of Pi), terwijl Marc Shaiman en Scott Wittman (Hairspray) de muziek zullen verzorgen.

Hieronder vind je de trailer van het met vijf Oscars bekroonde origineel van regisseur Robert Stevenson. Ook kun je kijken naar de trailer van Saving Mr. Banks, een film uit 2013 over de problemen die Travers had met het maken van de film:




NieuwsFilm

meest populair