'In Bruges'-regisseur maakt film met Frances McDormand

'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' zal gaan over politiegeweld.

Toneelschrijver Martin McDonagh trakteerde ons in 2008 op In Bruges, een uitermate geslaagde film die hoofdrolspeler Colin Farrell een Golden Globe opleverde. Vier jaar later kwam de regisseur met de misdaadkomedie Seven Psychopaths, met rollen voor o.a. Farrell, Woody Harrelson en Christopher Walken.

Nu is het tijd voor zijn derde film en inmiddels zijn we al het één en ander te weten gekomen. Het nieuwe project gaat onder de naam Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en naar het schijnt is Frances McDormand (Fargo, 1996) in beeld voor de hoofdrol. McDonagh omschrijft het scenario als volgt:

"Het zal gaan over een vijftigjarige vrouw wier dochter wordt vermoord. Ze besluit de strijd aan te gaan met de politie in haar woonplaats, aangezien deze gerechtigheid een stuk minder belangrijk lijkt te vinden dan het teisteren van zwarte mensen."

Hoewel het erop lijkt dat dit idee is gebaseerd op recentelijke gevallen van politiegeweld in bijvoorbeeld Ferguson en Baltimore, bestaat het script van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri al een aantal jaar.



NieuwsFilm

meest populair