Cast 'The Martian' in gesprek met NASA astronaut

De film is vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

De helft van de tijd zit er alweer op voor de astronauten die op het International Space Station bezig zijn met een missie om te kijken of er langer verblijf in de ruimte mogelijk is.

De film 'The Martian' zal vanaf 1 oktober 2015 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn en gaat over een langer verblijf op Mars. Het perfecte moment dus om samen met de cast een bezoekje te brengen aan NASA.

"Het zal voor sommige collega's vreemd zijn - en voor NASA - en voor de hele wereld - maar ik ben nog steeds in leven. VERASSING!" aldus Mark Watney, Matt Damon's karakter in 'The Martian'. De film gaat over een astronaut die moet zien te overleven op Mars. NASA denkt dat hij dood is, maar hij bewijst het tegendeel en moet gered worden.

Acteur Sebastian Stan en actrice Mackenzie Davis hebben tijdens het bezoek aan NASA de mogelijkheid gekregen om in gesprek te gaan met ISS astronaut Mike Hopkins over het leven in de ruimte.

"Nou, hoelang is een ruimtewandeling?" vroeg Mackenzie aan Mike. "Ongeveer zes uur. Maar dat is niet het hele verhaal. Het is al een hele procedure om überhaupt in het pak te komen."

"Het kost 45 minuten, toch, of meer?" aldus Sebastian Stan. "Nee, het duurt zelfs langer. Het is ongeveer vijf tot zes uur vanaf de voorbereiding tot je uiteindelijk daar buiten bent."

"Bij het maken van onze pakken hebben ze ook niet echt rekening gehouden met een plaspauze, hé?" grapt Sebastian Stan tijdens het gesprek. "Haha, ja, dat probleem hebben wij hier ook," aldus Mike.

Voor het volledige gesprek, zie onderstaande video:



NieuwsFilm

meest populair