Alles over 'The Transporter Refueled'

Ed Skrein neemt de wagen over van Jason Statham.

Komende donderdag komt de film The Transporter Refueled uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 24 september in première.

The Transporter Refueled


Duur: 96 minutenGenre Actie, Misdaad, ThrillerBudget: 22 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieCamilla DelamarreScenario Luc Besson, Bill Collage e.a.Ed Skrein Frank MartinRay Stevenson Frank SeniorLoan Chabanol AnnaGabriella Wright GinaTatiana Pajkovic Maria
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Frank Martin is de beste chauffeur die er is. In The Transporter Refueled is de inzet nog groter en de technologie nog beter, maar blijven de drie belangrijkste regels bestaan: wijzig nooit de overeenkomst, vermeld geen namen en maak het pakket nooit open. Wanneer Frank wordt ingehuurd door de verleidelijke en mysterieuze Anna en haar drie sidekicks, ontdekt hij al snel dat hij erin geluisd wordt. Ze hebben zijn vader ontvoerd om zijn hulp af te dwingen bij het uitschakelen van een groep meedogenloze Russische mensenhandelaars. Gevoed door wraak zal Frank alle regels moeten breken om zijn vader te redden.

Een reboot & Jason Statham

The Transporter is een filmfranchise die gelanceerd werd in 2002 met Jason Statham in de hoofdrol. Er gingen aan deze reboot drie films en een televisieserie vooraf, maar de continuïteit die daarmee opgebouwd is, wordt genegeerd in deze reboot. De reden achter de reboot ligt naar het schijnt in de salariseisen van Statham.

De acteur wordt steeds populairder en kan dus ook steeds meer geld eisen voor de films waar hij in zit. Waar men in 2002 redelijk laag begon, valt te zien dat de films direct daarna al een groter budget kregen (en dat Statham meer loon ving). De eerste film werd nog gemaakt voor 21 miljoen dollar, maar de tweede al voor 32 miljoen. Daarna zakte de boel in naar 30 miljoen.

Eerste reacties

De vraag, of het een goede keuze was om de boel een reboot te geven, lijkt een negatief antwoord te krijgen van critici. Op RottenTomatoes heeft de film een score van slechts 16%: "The Transporter Refueled heeft weinig te bieden op een paar redelijke actiescènes na, waarmee de titel van deze reboot vooral voelt als wensdenken, in plaats van een hervonden zingeving."

Box office prestaties

Ondanks negatieve recensies, kan Refueled wel een box office succes genoemd worden. De film haalde in de VS in het openingsweekend 7,3 miljoen dollar op, en verdubbelde de afgelopen weken die opbrengst. In de VS staat de film dus op 14,5 miljoen dollar.

Daar komt nog een opbrengst van 32 miljoen dollar bij in de rest van de wereld. De productie staat daarmee amper twee weken na release al op 46,5 miljoen dollar. De verwachting is dan ook, dat het geheel uiteindelijk gewoon zal leiden tot een vijfde film. Overigens zal Refueled in Nederland niet zorgen voor al te hoge opbrengsten: films in de franchise verdienden hier nooit meer dan drie ton.

Trivia

Statham wilde niet terugkeren omdat EuropaCorp zijn salaris niet op wilde krikken naar 11 miljoen dollar. Ed Skrein stapte uit Game of Thrones om deze film te kunnen maken. Een reboot die zodoende alle films van Jason Statham negeert.

•

•

•




NieuwsFilm

meest populair