Zeg maar dag tegen Jason Statham en verwelkom Ed Skrein als uw nieuwe Transporter.
play

4,5 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Frankrijk
  • China
  • België
96 Min Frankrijk

Frank Martin is de beste chauffeur die er is. In The Transporter Refueled is de inzet nog groter en de technologie nog beter, maar blijven de drie belangrijkste regels bestaan: wijzig nooit de overeenkomst, vermeld geen namen en maak het pakket nooit open. Wanneer Frank wordt ingehuurd door de verleidelijke en mysterieuze Anna en haar drie sidekicks, ontdekt hij al snel dat hij erin geluisd wordt. Ze hebben zijn vader ontvoerd om zijn hulp af te dwingen bij het uitschakelen van een groep meedogenloze Russische mensenhandelaars. Gevoed door wraak zal Frank alle regels moeten breken om zijn vader te redden.

Regie
Camille Delamarre
Cast
Ray Stevenson, Ed Skrein, Anatole Taubman, Radivoje Bukvic, Gabriella Wright, Loan Chabanol, Samir Guesmi, Lenn Kudrjawizki, Noémie Lenoir, Robbie Nock, Yuriy Kolokolnikov, Tatiana Pajkovic, Michael Morris, Wenxia Yu, Nash Novcic.
Release
04.09.2015
Release NL
24.09.2015
Release DVD
12.01.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Camille Delamarre | Cast: Ed Skrein (Frank Martin), Ray Stevenson (Frank Martin Sr.), Loan Chabanol (Anna), Gabriella Wright (Gina), Tatjana Pajković (Maria), e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2015

Wanneer Luc Besson eenmaal een succesje heeft geboekt, zal de Franse megaproducent het daar niet snel bij laten. Zo resulteerden de successen van Taxi en Taken voor een reeks inferieure vervolgdelen die ervoor zorgden dat de goede naam van beide films al gauw bezoedeld raakte. Met de Transporter-reeks ging het niet veel anders. Het eerste deel was nog een alleraardigst filmpje dat Jason Statham zijn actieheldstatus verschafte, maar bij de delen die volgden, ging het al snel bergafwaarts. Het concept van een Britse topchauffeur annex vechtersbaas aan de Franse zuidkust werd een paar jaar geleden nog even toegepast voor een televisieserie (uiteraard zonder Statham), maar inmiddels zijn we alweer op dat steeds bekender wordende punt aangekomen: de reeks wordt gereboot.

Dat klinkt mogelijk een stuk serieuzer dan het eigenlijk is, want veel valt er niet te rebooten. De Transporter-films zijn qua opzet dusdanig simplistisch dat elk deel min of meer op zichzelf staat. Continuïteit had nooit prioriteit en kennis van eerdere delen was eerder een bonus dan een vereiste. Het voornaamste verschil ten opzichte van de eerdere drie films is dus simpelweg dat de hoofdrol niet langer vertolkt wordt door Jason Statham. Voor de rest is vrijwel alles hetzelfde: voormalig militair Frank Martin verdient de kost door zijn fenomenale chauffeurskunsten aan te bieden aan eenieder die daarvoor betaalt en geen behoefte heeft aan kritische vragen. Nieuwe vertolker Ed Skrein wordt echter opgezadeld met een extra plotelement: Frank Martin senior.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Transporter Refueled Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=Tarkus]Ik was een beetje bang dat deze film niet veel zou worden omdat Jason Statham er niet......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Transporter Refueled

acties