Brie Larson pakt haar tennisracket voor 'Battle of the Sexes'

Ze speelt Billie King Jean, die in 1973 een legendarische wedstrijd speelde tegen Wimbledon-winnaar Bobby Riggs (Steve Carell).

Brie Larson (Short Term 12, The Gambler) is in gesprek voor een hoofdrol in Battle of the Sexes, de nieuwe film van regisseurs Jonathan Dayton en Valerie Faris (Little Miss Sunshine, 2006). Het gaat om de rol van Billie Jean King, die in 1973 een legendarische tenniswedstrijd speelde tegen Bobby Riggs. Laatstgenoemde zal worden gespeeld door Steve Carell.

In 1973 stond Wimbledon-winnaar Riggs op het punt met pensioen te gaan. Voordat hij King tegenover zich kreeg had hij Margaret Court al verslagen in een andere "battle of the sexes"-wedstrijd. King, destijds 29 jaar en de nummer 2 van de wereld, accepteerde zijn uitdaging. De wedstrijd was een groots evenement in de Amerikaanse sportgeschiedenis, bekeken door zo'n 50 miljoen mensen. King won de wedstrijd en de vraag of een vrouwelijke sporter het kan opnemen tegen een man, was beantwoord. Er wordt echter nog wel eens gezegd dat Riggs vanwege zijn gokschulden expres zou hebben verloren.

Larson neemt de plek in van Emma Stone, die begin dit jaar nog haar handtekening zette maar er bij nader inzien geen tijd voor kan vrijmaken. Er wordt gewerkt met een scenario van Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire, 2008) en de film heeft onder meer Danny Boyle als producent.

NieuwsFilm

meest populair