Algemeen

Denzel Washington slaat handen ineen met HBO

Hij gaat aan de slag met 'Fences', een verfilming van een toneelstuk van August Wilson.

door Jan-Peter Rook op 21.09.2015 om 11:16 in Algemeen
Hoewel Denzel Washington vooral bekendstaat om zijn prestaties als acteur, heeft de beste man ook al de nodige ervaring achter de camera. Zo maakte hij zijn regiedebuut met Antwone Fisher (2002) en kwam hij zeven jaar later met The Great Debaters. Washington gaat hier nu een derde film aan toevoegen en hij krijgt daarbij de hulp van HBO.

Volgens THR gaat Washington aan de slag met Fences, een verfilming van het gelijknamige Broadway-toneelstuk (2010) van August Wilson. Destijds speelde de acteur ook al de hoofdrol en dit leverde hem zelfs een Tony op. Washington, die ook de regie van de film voor zijn rekening neemt, krijgt gezelschap van Viola Davis. Laatstgenoemde was ook al te zien in Wilsons toneelstuk.

Fences gaat over een voormalig honkballer die in de jaren vijftig vanwege zijn Afro-Amerikaanse afkomst wordt afgewezen om in de Major League te spelen. Nu is hij vuilnisman en nauwelijks in staat om voor zijn familie te zorgen.

HBO zal naast Fences nog negen andere toneelstukken van Wilson gaan verfilmen. Washington zal bij elk van deze zijn bijdrage leveren als uitvoerend producent.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair