Denis Villeneuve's 'Sicario' krijgt een tweede deel

Het mysterieuze misdaaddrama weet al hoge ogen te gooien.

Begin volgende maand gaat Denis Villeneuve's mysterieuze misdaaddrama Sicario in première in de Nederlandse bioscoopzalen. Geheel onverwacht weet Variety te melden dat er al een vervolg gepland staat.

Tot op heden mag Sicario zich een succes noemen. In de States is de film op slechts zes schermen te zien, maar noteerde gemiddeld een opbrengst van bijna 67 duizend dollar, een jaarrecord. Ook de ontvangst is prima. Op de IMDb staat de film op een 8,0 en Rotten Tomatoes noteert 89 procent.

Volgens Variety zal het tweede deel zich focussen op het personage van Benicio Del Toro (Traffic, Guardians of the Galaxy) die in het eerste deel de rol speelt van Alejandro, de leider van een speciale task force.

Naast Del Toro zien we in Sicario ook rollen van onder meer Emily Blunt, Josh Brolin en Jon Bernthal. Vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscoop. Hieronder een eerdere trailer:


Sicario speelt zich vooral af in het gevaarlijke grensgebied tussen de Verenigde Staten en Mexico. Hier zijn drugslords de baas en er gelden amper regels. FBI-agente Kate Macy (Blunt) komt erachter dat de overheid een geheime organisatie in het leven heeft geroepen om een internationale drugssmokkelroute te onderhouden. In de ogen van twee overheidsagenten is Kate de ideale kandidate om hun grootste concurrent uit te schakelen: een gevaarlijke Mexicaanse drugsbaas.

NieuwsFilm

meest populair