Algemeen

Denis Villeneuve's 'Sicario' krijgt een tweede deel

Het mysterieuze misdaaddrama weet al hoge ogen te gooien.

door Bram de Groot op 23.09.2015 om 08:00 in Algemeen
Begin volgende maand gaat Denis Villeneuve's mysterieuze misdaaddrama Sicario in première in de Nederlandse bioscoopzalen. Geheel onverwacht weet Variety te melden dat er al een vervolg gepland staat.

Tot op heden mag Sicario zich een succes noemen. In de States is de film op slechts zes schermen te zien, maar noteerde gemiddeld een opbrengst van bijna 67 duizend dollar, een jaarrecord. Ook de ontvangst is prima. Op de IMDb staat de film op een 8,0 en Rotten Tomatoes noteert 89 procent.

Volgens Variety zal het tweede deel zich focussen op het personage van Benicio Del Toro (Traffic, Guardians of the Galaxy) die in het eerste deel de rol speelt van Alejandro, de leider van een speciale task force.

Naast Del Toro zien we in Sicario ook rollen van onder meer Emily Blunt, Josh Brolin en Jon Bernthal. Vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscoop. Hieronder een eerdere trailer:

Sicario speelt zich vooral af in het gevaarlijke grensgebied tussen de Verenigde Staten en Mexico. Hier zijn drugslords de baas en er gelden amper regels. FBI-agente Kate Macy (Blunt) komt erachter dat de overheid een geheime organisatie in het leven heeft geroepen om een internationale drugssmokkelroute te onderhouden. In de ogen van twee overheidsagenten is Kate de ideale kandidate om hun grootste concurrent uit te schakelen: een gevaarlijke Mexicaanse drugsbaas.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Shifty777

Avatar

Ik snap niet waarom zo'n film, waar grote en bewezen namen bij betrokken zijn, slechts op 6 schermen in de VS draait. Met Enemy kon ik dat nog begrijpen, maar films als Prisoners en zover ik kan inschatten Sicario horen toch ook daar uitgebreid in de zalen thuis.

Straka

Avatar

In de VS is het niet ongebruikelijk dat dit soort toch iets kleinere films eerst een zogenaamde limited release krijgen in een beperkt aantal zalen. Zie het als een soort van voorpremieres in de grote steden. De grotere release volgt dan een week (of twee) later.

DeMuizenkoning

Avatar

Tja is inderdaad wel extreem weinig. Hoe dan ook vind het goed om dit te horen, Villeneuve heeft al drie top films geleverd, lijkt er nu op dat we 'Sicario' als de vierde mogen tellen. En ja, is natuurlijk nog lastig te zeggen of de film zich loont voor een tweede deel, maar zolang Villeneuve hem maar weer maakt vind ik het goed! :+

benjamin

Avatar

Vraag me een beetje af of dit echt een film is die een vervolg nodig heeft en ook gezien Blade Runner 2 of die daarna zal komen of men een andere regisseur zoekt. Maar dat zijn zorgen voor later, eerst vanavond eens kijken wat deeltje één te bieden heeft.

sonnycorleone

Avatar

Lijkt me op voorhand, 'n op zich staande (genre)film!

Marcoes

Avatar

Shifty777 "Ik snap niet waarom zo'n film, waar grote en bewezen namen bij betrokken zijn, slechts op 6 schermen in de VS draait. Met Enemy kon ik dat nog begrijpen, maar films als Prisoners en zover ik kan inschatten Sicario horen toch ook daar uitgebreid in de zalen thuis."


Komende vrijdag gaat ie in meer zalen draaien om vervolgens op 2 oktober 'nationwide' te gaan. Een zeer veel gebruikte strategie, zeker bij de wat serieuzere, op ouderen gerichte films.

sonnycorleone

Avatar

benjamin "Vraag me een beetje af of dit echt een film is die een vervolg nodig heeft en ook gezien Blade Runner 2 of die daarna zal komen of men een andere regisseur zoekt. Maar dat zijn zorgen voor later, eerst vanavond eens kijken wat deeltje één te bieden heeft."
Waar ga je deze nu al zien dan? Sneak?

benjamin

Avatar

sonnycorleone "Waar ga je deze nu al zien dan? Sneak?"
Speelt van vandaag tot zaterdag in avant-première in België n.a.v. van de BNP Paribas Film Days.

sonnycorleone

Avatar

benjamin "Speelt van vandaag tot zaterdag in avant-première in België n.a.v. van de BNP Paribas Film Days."
Bofkont! Smiley face

patrick_h

Avatar

Was afgelopen maandag ook in Nederland al in een aantal zalen te zien. Ben zelf naar voorpremiere van The Intern geweest. Gezien mijn ervaringen met de vorige films van Villeneuve leek mij dat een beter plan.

benjamin

Avatar

Heerlijk intense film, maar ik ben toch niet overtuigd dat dat vervolg zo nodig is.

NieuwsFilm