35e editie Nederlands Film Festival opent met J. Kessels

In totaal zullen er in Utrecht de komende tien dagen 352 films te zien zijn.

De komische roadmovie J Kessels heeft woensdagavond de 35e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht geopend. Het is daarmee de tweede keer dat een film van regisseur Erik de Bruyn de opener van het NFF is. Vijftien jaar geleden opende zijn Wilde Mossels het festival.

In J. Kessels gaat een pulpschrijver gespeeld door Fedja van Huet op stap met zijn favoriete personage, die door Frank Lammers wordt vertolkt. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze.

Bij de opening waren Frank Lammers, Ruben van der Meer, Susan Visser, Birgit Schuurman, Monic Hendrickx, minister Jet Bussemaker en Johan Nijenhuis aanwezig. J Kessels is vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

Thema van het festival is dit jaar 'Grenzeloos Nederlands'. Daarmee wordt het succes van Nederlandse films en filmmakers in het buitenland in het zonnetje gezet. Het festival loopt tot en met 2 oktober, waarin bij elkaar 352 films te zien zijn. Uiteraard zullen er ook weer Gouden Kalveren worden uitgereikt. Daar was vorige week nogal wat om te doen, aangezien een aantal grote films hun titel terugtrokken uit de race voor beste film, omdat ze het oneens waren met de nieuwe manier waarop de winnaar bepaald werd dit jaar.



NieuwsFilm

meest populair