Michael Shannon en Jeff Nichols opnieuw samen voor 'Loving'

Shannon speelde tot nu toe in alle films van de regisseur, waaronder 'Take Shelter' en 'Mud'.

Het mag geen verrassing heten dat Michael Shannon een rol gaat spelen in Loving, de nieuwste film van regisseur Jeff Nichols. De acteur speelde tot nu toe in alle films van de regisseur, te weten Shotgun Stories (2007), Take Shelter (2011), Mud (2012) en het nog te verschijnen scifi-drama Midnight Special. De cast van Loving bestond al uit Joel Edgerton, Ruth Negga, Nick Kroll, Jon Bass, Marton Csokas en Bill Camp.

Richard en Mildred Loving trouwden in 1958 en werden vervolgens gearresteerd en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Deze straf verviel onder de voorwaarde dat ze de staat Virginia zouden verlaten. Richard en Mildred hebben er vervolgens negen jaar lang alles aan moeten doen om weer thuis te komen. De enige reden voor dit alles was dat Richard een blanke man was en dat Mildred een zwarte vrouw was.

Edgerton en Negga spelen respectievelijk Richard en Mildred Loving. Shannon tekent voor de rol van Grey Villet, de LIFE magazine-fotograaf die in 1965 iconische foto's maakte van het echtpaar. Kroll en Bass kruipen in de huid van advocaten Bernie Cohen en Phil Hirschkop, terwijl Csokas de rol van sheriff Brooks voor zijn rekening neemt. Tot slot zal Camp de rol van Frank Beazley spelen.

Loving werd geïnspireerd door Nancy Buirski‘s HBO-documentaire The Loving Story (2012). De opnames van de film zijn begin deze week van start gegaan.



NieuwsFilm

meest populair