'Ace Ventura'- en 'The Exorcist'-remakes mogelijk in de planning

Morgan Creek Productions gooit momenteel de rechten van beide franchises in de verkoop.

Morgan Creek Productions heeft bankgroep Houlihan Lokey ingehuurd om de distributierechten van 78 van hun films te verkopen. Het meest interessante aspect hiervan is dat Morgan Creek door de verkoop niet alleen de tv-rechten, maar ook de remake-rechten behoudt van vijf van hun belangrijkste titels: Ace Ventura: Pet Detective, Major League, Young Guns, Flying Tigers en The Exorcist. Ze zouden daarmee wel een percentage van de bruto-winst van een remake moeten betalen aan de nieuwe eigenaar van hun titels.

Morgan Creek CEO Jim Robinson geeft aan dat alle winst die gemaakt wordt door de verkoop in filmproducties gestoken zal worden, waardoor gelijk geruchten de ronde doen over potentiële remakes. Toen Robinson gevraagd werd of deze geruchten op waarheid berusten, gaf hij aan dat er inderdaad ideeën zijn voor remakes van The Exorcist, Major League en Ace Ventura: Pet Detective.

Andere films in de catalogus van Morgan Creek zijn o.a. True Romance, The Last of the Mohicans en Robin Hood: Prince of Thieves. De productiemaatschappij werkt momenteel ook aan een Tupac Shakur-biopic.



NieuwsFilm

meest populair