'The Crow'-reboot lijkt regisseur te verliezen

Gaat dit project ooit nog een keer van de grond komen?

Nieuws met betrekking tot de beoogde reboot van The Crow - een project waarover al heel wat jaren wordt gesproken - is meestal slecht nieuws. Zo besloot hoofdrolspeler Jack Huston in juni op te stappen en vorige maand vernamen we nog dat productiemaatschappij Relativity Media failliet was verklaard. Alsof dat nog niet genoeg was, meldt The Wrap nu dat regisseur Corin Hardy op het punt staat de reboot achter zich te laten.

Hardy zou het niet meer zien zitten vanwege de gevolgen van het faillissement. Om de studio te verpatsen worden alle eigendommen en lopende projecten - waaronder The Crow - nu bij elkaar verzameld en als onderdeel van het geheel aangeboden. Dit zou Relativity Media juridische problemen kunnen opleveren, want als het aan producent Edward R. Pressman ligt is de film helemaal geen eigendom van de studio.

Hoewel Relativity zeven miljoen dollar in de film heeft geïnvesteerd, is Pressman van mening dat de studio op dit moment niet in staat is om de film te blijven financieren en uit te brengen. Om die reden zou The Crow niet als eigendom mogen worden beschouwd bij het bepalen van de verkoopprijs van de studio.

Om The Crow alsnog op minstens duizend bioscoopschermen te laten draaien, heeft Relativity zo'n twaalf miljoen dollar nodig. Gezien het faillissement zit dit er voorlopig natuurlijk niet in. Hier komt nu dus ook nog eens het aanstaande vertrek van regisseur Hardy bij, dus we kunnen gerust zeggen dat deze reboot er voorlopig niet komt.



NieuwsFilm

meest populair