Kidman speelt problemen weg in film

Nicole Kidman heeft veel gehad aan de slechte periode in haar leven voor het spelen van de suïcidale Britse schrijfster Virginia Woolf. Dat zei de Australische actrice na de internationale première van de film 'The Hours' op het Berlijnse filmfestival.

Toen ze begon met het draaien van 'The Hours', was haar relatie met ex-echtgenoot Tom Cruise net op de klippen gelopen, had ze een miskraam gehad en werd ze belaagd door een stalker. Eigenlijk had Kidman weinig zin in de rol, maar ze had al toegestemd om in de film te spelen. Achteraf bleek dat een juiste keuze, omdat de film haar geholpen heeft dingen uit haar privé-leven te verwerken. Ook kon ze haar malaise gebruiken voor het spelen van de ongelukkige schrijfster die in 1941 zelfmoord pleegde.

In de Verenigde Staten deed de film het heel goed. Nicole Kidman kreeg al een Golden Globe Award voor haar rol in 'The Hours'. Deze filmprijs wordt beschouwd als een voorproefje op de Oscars, die op 23 maart worden uitgereikt. In Berlijn doet de film mee in de competitie om de Gouden Beer. In totaal strijden deze week 22 films om het beeldje van het Berlijnse festival.



NieuwsFilm

meest populair