TV tip: 'Never Say Never Again'

Sean Connery komt in actie als geheim agent James Bond, dinsdag 29 september om 20.30 te zien op RTL7.

Sean Connery wordt door velen gezien als de beste Bond tot nu toe en in Never say Never Again speelt hij de geheim agent later in zijn carrière. Misdaadorganisatie Spectre heeft twee Amerikaanse kruisraketten gekaapt. Binnen zeven dagen moet het losgeld bij elkaar zijn, zoniet zullen de raketten tot ontploffing worden gebracht. 'M' haalt James Bond terug uit de gezondheidsboerderij, waar hij naartoe gestuurd was omdat zijn fysieke conditie te wensen overliet, en geeft hem de opdracht de wereld te redden.

Connery had in 1971 aangegeven niet meer als Bond voor de camera te stappen. De titel van de film is een referentie aan die uitspraak. Het was voor Connery de eerste keer in 12 jaar dat hij de geheim agent speelde en het zou ook zijn laatste Bond- rol vormen.

De acteur had echter verschillende eisen voor hij ja zei om nog eenmaal het iconische personage te spelen. Hij vroeg 3 miljoen dollar (voor die tijd een enorm bedrag), een percentage van de opbrengst en het verlenen van goedkeuring aan het script, de regisseur en de rest van de casting.

Never say Never Again is dinsdag 29 september om 20.30 te zien op RTL7.



NieuwsFilm

meest populair