Miles Teller over het in vorm komen voor 'Bleed for This'

Hij heeft behoorlijk wat moeite in zijn transformatie gestoken voor de boksfilm.

Ergens volgend jaar zal Miles Teller in de biografische film Bleed for This optreden als de Italiaans-Amerikaanse bokser Vinny Pazienza. De meervoudige wereldkampioen kreeg na een fataal auto ongeluk in de jaren 90 te horen dat hij mogelijk nooit meer beroep op zijn benen kon doen. Nochtans kreeg hij het voor elkaar om een spectaculaire comeback tot stand te brengen. Aangezien de 28-jarige Teller niet wil afgaan in de film, heeft hij alles uit de kast getrokken om zich tot Pazienza te scheppen.

Aan Us Weekly deelde hij mee een zware dieet te hebben gevolgd. "Je kan niet zomaar eten wat je wil. Je moet heel erg... Ik heb mezelf er min of meer van afgesloten. Ik herinner me dat ik tijdens de avond van Halloween voor het eerst had gedronken in 8 maanden tijd. 7 Maanden lang had ik geen brood gegeten. Je moet toegewijd te werk gaan. Ik speel een professionele bokser, het zou gênant zijn als ik niet in goede vorm was. Ik wilde me niet beschaamd voelen door niet voldoende energie in het fysieke werk te steken."

Voor de rol zou hij 9 kilo zijn afgevallen en eindigde hij met een lichaamsvetpercentage van 6. "Het neemt veel tijd in beslag om je lichaam te transformeren. Ik dacht dat als je wat crunches deed, je buikspieren zou krijgen. Maar nee, man, je moet de hele chemie van je lichaam compleet veranderen. Ik heb dat altijd geweldig gevonden, wanneer acteurs een accent toepassen of hun lichaamsgewicht aanpassen, dus ik was opgetogen om 't te doen."

Thuis bracht dit nog weleens problemen naar voren met Tellers vriendin, Keleigh Sperry, aangezien hij zich niet zomaar mocht vullen. "Één keer kwam ik thuis, toen was ik nog volop met de training bezig, en toen trof ik Franse frietjes en burgers aan. Ik werd daar echt pissig om! Ik zei: 'Schat, je kan die zooi niet in mijn gezichtsveld opeten! Dat is marteling!'"

Bleed for This is geschreven en geregisseerd door Ben Younger. Teller wordt geruggensteund door namen als Ciarán Hinds, Katey Sagal, Aaron Eckhart en Ted Levine.



NieuwsFilm

meest populair