Boekverfilming 'The Scorpio Races' vindt regisseur

Mythologische waterpaarden en hun berijders strijden in een race op leven en dood.

Hoewel romanschrijfster Maggie Stiefvater nog niet zo lang werkzaam is, zijn haar boeken al zeer gewild. In 2011 bracht ze The Scorpio Races uit, een verhaal waar Warner Bros. meteen interesse in had. In de daaropvolgende jaren is het project in de handen van Focus Features gevallen, en zij hebben nu een regisseur aangesteld om de adaptatie uit te voeren: Matt Sobel. Met het drama Take Me to the River ontving hij veel waardering tijdens het Sundance Film Festival dit jaar.

De Young Adult-roman speelt zich af op het fictieve eiland Thisby, waar elk jaar in november een spectaculaire race plaatsvindt met waterpaarden. De wezens, evenals hun rijders, moeten hun best doen om de eindstreep te halen, want niet iedereen overleeft het evenement. Onder de ruiters vallen twee 19-jarigen: Sean Kendrick en Puck Connolly. Sean is een terugkerende kampioen, een jongeman van weinig woorden die geen vrees bezit. Puck wordt min of meer geforceerd om aan de race mee te doen, en wordt zodoende het eerste meisje ooit om dat te doen. Zij is verre van voorbereid op wat haar te wachten staat.

Het boek, welke Keltische mythologieën toepast, is destijds goed ontvangen en sleepte diverse prijzen in de wacht. De wereld van The Scorpio Races zou een unieke zijn, eentje die bestaat uit vreemde en gevaarlijke waterpaarden, die even gedenkwaardig zijn als de ruiters die hen trainen. Naar verluidt bezit het boek zelfs angstaanjagende en bloederige taferelen.

Jack Thorne heeft de eer gekregen om het script te schrijven. De beste man heeft bovenal veel voor Engelse series gewerkt. Ook is hij verantwoordelijk voor de dramafilm A Long Way Down met Pierce Brosnan.



NieuwsFilm

meest populair