Dochter Paul Walker klaagt Porsche aan

Porsche ontkent dat de crash te wijten is aan mankementen.

Meadow Walker, de dochter van Paul Walker, klaagt Porsche aan.

Volgens de advocaten van de 16-jarige Meadow, zou Paul de crash kunnen hebben overleefd als de auto geen mankementen had vertoond. Tijdens de crash zou Paul's gordel "met een kracht van honderden kilo's" ervoor hebben gezorgd dat hij vast kwam te zitten in de bijrijdersstoel, waardoor hij zijn ribben en bekken brak.

Ook zouden de brandstofleidingen in de auto niet brandveilig zijn. Uit documenten is gebleken dat 1 minuut en 20 seconden na de crash er brand uitbrak. Paul zou toen nog steeds in leven zijn geweest en dat blijkt uit het feit dat er roet in zijn luchtpijpen is aangetroffen.

Naar aanleiding van de vorige zaak, die toen gestart werd door de weduwe van Roger Rodas, ontkende Porsche al dat er iets mis was met het voertuig en dat het ongeluk gewoonweg te wijten is aan de bestuurder. De politie stelde eerder vast dat Roger Rodas tussen de 125 en 150 kilometer per uur had gereden, terwijl de maximale snelheid 70 was.

Echter word nu ook aangehaald dat als de auto een goed werkend stabilisatiesysteem had, er helemaal geen crash had plaatsgevonden. Uit documenten is gebleken dat de Porsche Carrera GT een geschiedenis van "instabiliteit en controle problemen" heeft.

"De Porsche Carrera GT is een gevaarlijke auto. Het hoort niet thuis op de straat," aldus één van de advocaten van Meadow Walker.



NieuwsFilm

meest populair