Nat Wolff vervult mogelijk hoofdrol in 'Death Note'

Een notitieboekje zorgt voor een hoop doden en ellende.

Variety weet te melden dat de Amerikaanse versie van Death Note diens hoofdrolspeler wellicht gevonden heeft. Nat Wolff (Paper Towns) zou nu de laatste gesprekken met Warner Bros. voeren om de taak op zich te nemen. De film, die Adam Wingard zal regisseren (zoals vermeldt in april), zal mogelijk niet geheel trouw zijn aan het Japanse bronmateriaal.

Het oorspronkelijke plot ziet hoe ene Light Yagami op een dag een zwart notitieboekje vindt. Aan het boekje zijn regels verbonden, die hem het vermogen schenken om te doden wie hij wil, simpelweg door iemands naam erin te schrijven. In eerste instantie past Light deze macht toe om de wereld van het gespuis te bevrijden, maar wanneer de politie zich met de mysterieuze doodsoorzaken gaat bemoeien bevindt de jongeman zich in een gevaarlijk kat en muis spel.

Naar verluidt wilde Warner Bros. diverse veranderingen inbrengen. Zo moest Light niet gestuurd worden door rechtvaardigheid, maar door wraak. Ook zou er geen plaats zijn voor de Shinigami's (de Goden des Doods), waaronder Ryuk, die Light het boekje bezorgt. Hierdoor is het scenario ook heel vaak aangepast. Shane Black, die ooit eens als regisseur aangesteld was, was eveneens niet blij met de voorgestelde aanpassingen van de filmstudio.

Het is dus nog even afwachten hoe de Amerikaanse variant uit zal pakken. De productie van Death Note gaat nog redelijk vlug van start, de eerst volgende lente.



NieuwsFilm

meest populair