'Batman v Superman: Dawn of Justice' krijgt PG-13 rating

Wegens intens geweld en actie.

De Amerikaanse MPAA heeft de rating van Batman v Superman: Dawn of Justice bekend gemaakt. De film van regisseur Zack Snyder heeft een PG-13 rating meegekregen, dezelfde als Man of Steel. De MPAA heeft voor deze rating gekozen vanwege ”intens geweld en actie gedurende de volledige film en wat sensualiteit.”

Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City’s eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis’ meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

Personages die we in de film kunnen zien zijn Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Lex Luthor (Jesse Eisenberg), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa) en Cyborg (Ray Fisher).

Met Batman v Superman: Dawn of Justice wordt het bredere verhaal van Warners DC-filmuniversum opgezet. De komende jaren volgen er nog veel meer films. Deze eerste van de reeks gaat op 24 maart 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair