Nieuwe distributeur brengt films uit met ‘zicht op de wereld’

MOOOV heeft als doelstelling de kleinere, buitenlandse arthouse films bekend te maken bij een breed publiek.

MOOOV Filmfestival in Turnhout gaat zich vanaf dit najaar ook bezig houden met de distributie van films in België en Nederland. Bert Goessen, voormalig eigenaar van filmtheater Cinecitta in Tilburg, neemt de Nederlandse tak van MOOOV voor zijn rekening. Deze heeft als doelstelling de kleinere, buitenlandse arthouse films bekend te maken bij een breed publiek.

MOOOV is een filmfestival in Turnhout in België, dat jaarlijks plaatsvindt in april. Tijdens het festival worden ruim 70 films ‘met zicht op de wereld’ vertoond. Naast het organiseren van het jaarlijkse filmfestival, gaat MOOOV dus ook films distribueren. In België is Marc Boonen verantwoordelijk voor de distributie van de films.

MOOOV start vanaf dit najaar met drie titels die - zowel in België als in Nederland - op het grote doek te zien zullen zijn. Op 12 november gaat de Georgische film Corn Island van filmmaker George Ovashvili in première, voor 2016 staan de Israëlische film Next to Her en Dukhtar uit Pakistan op de releaselijst.



NieuwsFilm

meest populair